Hva kan du cruise rundt på veiene med i 2017?

Personbiler er fortsatt det mest effektive transportmidlet for familier og pendlere, og her skal vi ta for oss nyheter i 2017 for tre forskjellige bilkategorier:

  • Småbiler
  • Familiebiler
  • SUV

Selv om småbilene ikke dominerer på landeveiene i Norge, er det fortsatt en god del mennesker som ser disse bilene som helt ideelle. Disse personene kan glede seg til nyheter som Citroen C3, som vil koste langt under 200 000 kroner, og de klassiske småbilmerkene som Hyundai og Kia kommer også med nyheter. Spesielt Suzuki har en spennende nyhet, nemlig Suzuki Ignis, som er en slags mini-SUV med en startpris på ganske nøyaktig 200 000 kroner. Nissan byr også på en ny Micra.

BMW har både familiebiler og luksusmodeller i sitt store sortiment, og den meget anerkjente 5-serien kommer nå i syvende generasjon i 2017. Denne generasjonen kombinerer komforten fra 7-serien med kjøregledene fra 3-serien, og prisene starter på snaue en halv million kroner. Opel Insignia kommer i en helt ny utgave på sensommeren, og den får en mer kupéaktig form enn forgjengeren. Mercedes Benz kommer med E-klasse All Terrain, som etter navnet å dømme vil bli en svært nyttig flerbruksbil. Den vil ha solide detaljer som er typiske for SUV-modeller, og den kommer for tiden med en dieselmotor med 194 HK.

SUV er det folk flest vil habil, siden de er romslige og praktiske, og det kommer selvsagt mange nyheter i 2017. Skoda lager sin første SUV av stor størrelse, nemlig Kodiaq, og også franske Renault lanserer Koleos, som har mange praktiske egenskaper. Alfa Romeo Stelvio er Alfa Romeos første SUV, og denne vil nok glede fanskaren til det italienske bilmerket. Mazda har sin populære modell CX-5 som vil komme i en ny utgave sommeren 2017. Også fra Opel venter vi hele 3 nye SUV-modeller i varierte størrelser, med Grandland X som den største av dem.

Men det er ikke bare bilmerkene som er nye i 2017, det er også en ny måte å pynte bilen din på som kanskje vil vise seg å slå sterkt an i år.

En ny måte å markere kjøretøyet ditt på

Audi har funnet opp en måte å merke bilen din på som er permanent og ikke gjør store inngrep på billakken. Det fungerer nærmest som en slags tatovering, siden det blir laget et permanent avtrykk ned i lakken på bilen, og man trenger ikke å være bekymret for slitasje. Det kan påføres alle typer biler og er ikke påvirket av alderen på kjøretøyet. Maksimal størrelse blir på 1×1 meter, og det er mulig med alle slags motiver som ikke bryter med opphavsrett eller regnes som uanstendige.

Foreløpig er det bare blitt påført slike tatoveringer på Audi R8, men det blir etter hvert mulig med masseproduksjon og individuelle ønsker fra de mange kundene. Så hvis du selv eller en venn har en bil som kunne trenge å piffes opp litt, kan du være spandabel enten mot deg selv eller gi andre en gave og påføre bilen en kul «tatovering».