Noen forskjellige Suzuki-modeller

Suzuki tilbyr flere forskjellige bilmodeller å velge mellom. Disse kommer i forskjellige farger, spesifikasjoner og utstyrspakker, alt etter smak og behov. Her følger en kort presentasjon av noen av Suzukis mest populære modeller.

Suzuki SJ og Suzuki Jimny

I 1984 ble den såkalte SJ413-modellen lansert. Denne modellen ble levert med en motor på 1324 ccm med ytelse på 64 hk. Denne bilmodellen er kjent under flere navn. I USA ble den kjent som Suzuki Samurai, i Australia ble den kalt Suzuki Sierra og Holden Rover, og i India gikk den under navnet Maturi Gypsy. I de fleste land ble Suzuki SJ erstattet av Suzuki Jimny i 1998. Jimny kom med en 1,3 l motor og en ytelse på 80 hk.

Jimny er et godt alternativ til deg som leter etter en tøff, praktisk og sikker småbil. I en Jimny sitter du høyt og trygt. Firehjulstrekksystemet gir sikkert veigrep og topp fremkommelighet. Med rammekonstruksjon og reduksjonsgir er Jimny en ekte firhjulstrekker. Jimny Special er dessuten meget velutstyrt.

Suzuki Swift

Suzuki Swift ble introdusert i 1983 under navnet Suzuki SA310. Denne småbilen var kjent som Suzuki Cultus i Japan (frem til 1998). Den ble levert med en tresylindret motor på 993 ccm, men har også kommet med en rekke andre alternativer.

Den nyeste Swift-modellen, Suzuki Swift GLX, er en bil som gleder deg med et uttrykk av personlig stil. Dette er en bil for daglig bruk, som underholder med sin ytelse og fortryller med sin design.

I bygater eller på landeveier, gir Swift deg en følelse av stabilitet og kvalitet. Kvikkheten kommer fra en livlig og turtallsvillig bensinmotor. Motoren har et meget lavt drivstofforbruk og lave utslipp. Suzuki Swift beviser at en bil kan være mindre og mer effektiv, samtidig som den tilbyr en sporty opplevelse.

Designen på Swift-modellen består av en blanding av moderne kurver og røffe kanter, noe som gir bilen et elegant uttrykk og gjør at den stikker seg ut på veiene. Med bilens karakter og stabilitet, og LED- kjørelys, er dette en bil som passer til de feste formål.

Swift-modellen kommer også i en mer sporty utgave ved navn Swift Sport.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara ble introdusert i 1988 som en oppfølger til SJ413. I utgangspunktet kom den med 1,3 l motoren til SJ413, men ble snart erstattet med en 1590 ccm motor med 90 hk. Bilen ble også levert med en 2.0 l V6 motor, samt en 2.0 l dieselmotor. Navnet Suzuki Vitara ble brukt i Europa og Australia. I Asia er bilen er kjent som Suzuki Escudo. I USA er den kjent som Suzuki Sidekick, Suzuki Geo Tracker, og i Canada som Asüna Sunrunner.

Suzuki Grand Vitara 

Suzuki Grand Vitara erstattet Vitara i 1998. Grand Vitara ble levert med en rekke motoralternativer. Fra begynnelsen av, var det 2,0 l bensin på 128hk, 2,0 diesel på 87hk og V6 bensinmotor på 2,5l og 144hk som var tilgjengelige. Først og sistnevnte fantes i kombinasjon med automatgir. Dieselmodellen, som forøvrig ble produsert av Mazda, fantes i Norge til å begynne med kun med manuelt gir. Grand Vitara er konkurrent til biler som RAV4 og Honda CR-V.

Grand Vitara kjennetegnes av en nydelig og glimrende gjennomført design, både utvendig og innvendig. Dette i kombinasjon med bilens gode kjøreegenskaper, gjør denne modellen til et trygt valg for de fleste. Grand Vitara er konstruert med innebygget ramme og reduksjonsgir. Dette er med på å gjøre denne bilmodellen overlegen sammenlignet med mange av konkurrentene når det gjelder kjøring og fremkommelighet under vanskelige veiforhold, samt ved bruk av henger. Grand Vitara er tilgjengelig med 129HK DDIS (Turbodiesel).

Grand Vitara har blitt svært populær verden over. I Norge finnes den i dag dessuten i en fornyet utgave ved navn Grand Viatra Exclusive. Dette er en modell som er skreddersydd for norske forhold, miljøet og din økonomi. Bilens suverene kjøreegenskaper, fremkommelighet og pålitelighet er naturligvis godt ivaretatt.

XL-7

I 2005 ble Grand Vitara erstattet av en helt nyutviklet og tidsriktig modell, Grand Vitara XL7 som er en noe lengre utgave av Grand Vitara. Den ble introdusert i en 3 dørs-utgave med en 1.6 liters bensinmotor, samt to 5-dørs utgaver, begge med 2 liter bensinmotorer. Rundt årsskiftet 2005/2006 ble motoralternativene utvidet til også å gjelde en 1.9 liter dieselmotor med “common rail”-teknologi.

XL-7 har blitt et populært valg for mange småbarnsfamilier, blant annet grunnet ekstra plass og komfort.

Suzuki SX4

SX4 er en spennende bilmodell med firehjulstrekk fra Suzuki. Dette kan sies å være en “lightversjon” av SUV. Denne bilmodellen kombinerer det beste fra såkalte SUV-biler og tradisjonelle personbiler. SX4 er en Sport SUV og har en bakkeklaring på hele 19 cm. Standard utstyrsnivå er meget høyt og du får firehjulstrekk inkludert i prisen samt et revolusjonerende bilkonsept som skapt for norske forhold. Bilen er svært komfortabel på landeveien samtidig som den er lettkjørt i bytrafikk. Med Suzukis nye “Intelligent 4×4 system” tar du deg dessuten frem på de vanskeligste hytteveier. Alt dette gjør at SX4 er en bilmodell som omtales svært positivt i pressen.

Suzuki Kizashi

Suzuki Kizashi kan sies å være Suzukis nye flaggskip. Bare navnet Kizashi sier sitt. Det betyr nemlig “tegn på at noe stort er på gang” på japansk. Dette er en bil for deg som elsker litt ekstra komfort og luksus, for ikke å snakke om utsøkte kjøreegenskaper. Bilen inneholder en fantastisk 2,4 liters motor med 178 hk. Den kombinerer et intelligent firehjulstrekk system med en silkemyk CVT automatkasse.

I Norge leveres Kizashi i én versjon fullpakket med utstyr. Den har et elegant og sporty interiør i skinn og andre kvalitetsmaterialer. Noen av bilens andre egenskaper er elektriske justerbare seter med minne på førersetet, et avansert stereoanlegg med 8 høyttalere, subwoofer og Bluetooth, mørke ruter, fjernstyrt sentrallås, automatisk klimaanlegg, avansert cruisecontrol, informasjonsdisplay, automatisk lyskontroll også i sladrespeilet, samt en rekke andre funksjoner og øvrig utstyr. For deg som liker å ha god plass til å pakke, har denne modellen dessuten et stort bagasjerom.

Suzuki Kizashi har dessuten sikkerhet i fokus med ni kollisjonsputer, elektronisk stabilitetsprogram, ABS bremser med EBD og lufttrykkskontroll, sikkerhetsbelter med alle funksjoner, sikkerhetskarosseri og parkeringssensorer foran og bak.

Alt dette gjør den til et utsøkt valg for deg som ønsker deg en mer luksuriøs Suzuki-modell.