Ren bil er sikker bil

Det høres kanskje rart ut, men det å gi bilen en skikkelig vask er både forebyggende og bra for bilen. Ikke bare ser den bedre ut, men den ruster mindre. Når man tar en grundig vask med polering, vil flatene holde på fargen og voksen forhindre at kanalene ruster. Det gir bilen både en økt verdi samtidig som det føles bedre å sette seg bak rattet.

Men holder det bare å vaske bilen en gang i blant, eller bør man sette bort arbeidet til noen eksperter? Det kan være vanskelig å finne fram i jungelen av gode tips, men her skal vi se på noen grunnleggende ting.

Polering og voks

For at bilen skal holde på sin opprinnelige farge og ikke begynne å danne rustflekker, bør den behandles med polering. Dette er en metode som gjør bilen glatt og glinsende. Men før polering er det viktig å vaske bilen nøye og bruke asfalt-fjerner der det trengs. Når dette er gjort skal man legge på voks, som gir en hinne som er vanskelig å trenge gjennom.

Før du starter med poleringen av bilen, må du vaske bilen med litt sterkere såpe. I tillegg må du gjøre den helt tørr med en mikrofiberklut eller et pusseskinn! Husk at støv og skitt på lakken lager riper når du skrubber med polish og klut.” Les mer her.

Dekk og felger

Dekk slites etter bruk og når mønsteret havner under 1,6 mm på sommerdekk og 3 mm på vinterdekk så må de byttes. Se gode tilbud på https://www.dekk365.no/felger/vare-felger for felger. Disse er med på å beskytte hjulet mot støt og slagskader. Dessuten gir de en mer helhetlig stil på bilen.

Understellsbehandling

Grunnen til at dette er viktig, er fordi man bruker mye salting på norske veier. Dette er skadelig for bilen, fordi salt trenger inn i metallet og starter oksidering. En understellsbehandling er en ganske omfattende prosess, men bør gjennomføres minst en gang hvert år.